Ashigara Pass Fist Festival

 

【Festival som uppskattar hjärtat som ärverver tradition】

Början i Showa X NUMX år arrangerar festivalen en samarbetsevenemang mellan Minami Ashigara och Shizuoka Prefecture Oyama Town den andra söndagen i september varje år.

Ashigorito Pass Fistfestivalen Hikita Koki
Ashigorito Pass Fistfestivalen Hikita Koki

Sho i det militära befälhavare för Heian Period: Yoshimitsu Shilla Saburo är en virtuos av (Sho 1 ett av vindkraft instrument som används i en sådan domstol musik) är, när lägret till Ashigara pass, skänkte Hikyoku av showen till son till en lärare Fengyuan Tokiaki, anförtros En festival som härrör från en berättelse som det sagts ha gjort.

Genom Yoshimitsu Shilla Saburo, gosannen krig (EiTamotsu 3 år (1083 år) - Kanji första året (1087 år)), att bror och soldater Oshu: för att stödja Taro Hachiman Gika vi Sashikakari till Ashigara pass trodde att han skulle bli dödad av Toyoharanotokimoto att Yoshimitsu har skänkt en hemlig whistle son: i en tid höst, över höfterna till Oishi av Ashigara pass, att lära Hikyoku visselpipa av sho, Tokiaki Det rapporteras att det återvände till Kyoto.

Shinra Saburo Yoshimitsu (Shinkaraburo Yoshimitsu) · · aka: Genji Yoshimitsu (Yoshimitsu Momoto) är en krigare av den sena Heian-perioden.
Mästare på Sho som kunde göra en kampsport som bågskytte, ryttare, akito jujutsu av gammal kampsport. Krigare av båda sidor.

Toyohara Ogimoto (Toyohara tid) · · · Gagaku i slutet av Heian-perioden.
Befälhavaren av Shoro Saburo Yoshimitsu, en lärare av kejsarens Horikawa-sho.

Fukiharu Toyohara (At Toyohara's Aki) · · · Aristokrat och musikalisk person i den sena Heian-perioden.
Jaga Yoshimitsu Shilla Saburo, men erbjuder att följa med till slagfältet i Sagami provinsen Ashigara berg, i uppdrag att förmedla från Yoshimitsu, att eftervärlden i Hikyoku, motvilligt acceptera övertalning av Yoshimitsu, vände han tillbaka till huvudstaden.

Ashigorito Pass Fistfestivalen Hikita Koki
Ashigorito Pass Fistfestivalen Hikita Koki

Hittills, eftersom det inte fanns någon möjlighet att höra ljudet av Sho live var det väldigt spännande.
Om jag kunde höra detta ljud på Ashigori Pass av månen, verkar det vara det mest imponerade.

 

Förutom ceremonin av fistzuka dedikation visas trummor och skor, danser, brandmaskar, svärddans etc.

Dessutom är det också en underbar dragkampstrid mellan båda kommunala grundskolestudenter som strider mot territoriet för Ashigaru Castle Race Square, vilket är en vanlig. Vinnaren kan ta denna ashigara plaza som sitt territorium till nästa flöjtfestival.

Ashigara Pass Fist Festival
Ashigara Pass Fist Festival

Tillgång till här
<Vid tåg>
Odawara Station ⇒ Daiyuzan Station (Daiyuzansen) 21 minut × 270 yen, flyttar till den högra sidan av bussen roterande ④ siffror stå ut från Daiyuzan Station (till fots), "Jizodo" av Daiyuzan Station ⇒ Jizodo bundna slutpunkt och gå av (Hakone klättring buss) ungefär 27 minut × 450 yen (Jizodo bunden buss är i allmänhet 1 denna tjänst för att 1 tid)


Från Jizhodo kommer jag att klättra på Ashigara Asuka på vandringsbanan.
Jizo-do ⇒ Manyo Park (promenad) Cirka 60 minuter × 2.6 km, Manyo Park ⇒ Ashigome Pass (walking) Cirka 10 minuter × 0.3 km

※ 4 månad · 5 månad · 10 månad · 11 månad i 8 när och 12 eran, kommer flyg Daiyuzan Station ⇒ Manyo Park drivas med en extraordinär. Även på flöjtfestivalsdagen drivs en tillfällig buss från Suruga Oyama station på Gotemba-linjen.

 

Om du letar efter ett billigt hotell i Hakone-området klicka här (flerspråkig korrespondens)